Panier

Hottub > Hoe gebruik je de Dutchtub?

Er komt geen elektriciteit kijken bij het opwarmen van de Dutchtub. Alles wordt natuurlijk verwarmd. Dit betekent dat jij bij elke stap betrokken bent: van het verzamelen van haardhout tot het aansteken van het vuur. Het is een goede manier om je echt te verbonden te voelen met je omgeving. En wat is nu een betere beloning dan een warm bad na een dag in de buitenlucht?

Weltevree Dutchtub Wood Gallery 1

1. De Dutchtub vullen

Om het bad snel te vullen sluit je simpelweg een tuinslang aan op de turbo aansluiting. Het duurt ongeveer één uur om de Dutchtub te vullen, afhankelijk van de waterdruk en het type tuinslang. Het bad heeft een inhoud van 650 liter. Als het bad eenmaal vol is kan het meerdere dagen gevuld blijven, mits er geen zeep in het water wordt gebruikt.

2. Verzamel het haardhout

De Dutchtub is een houtgestookte hottub. Er is dus haardhout nodig om het bad te gebruiken. Terwijl de Dutchtub volloopt met water, kan je buiten je eigen haardhout hakken (of gewoon hout halen van een gecertificeerde verkoper). Zorg ervoor dat de blokken hout klein genoeg zijn om in de spiraal te passen.

3. Steek het vuur aan

Aan de rand van de Dutchtub vind je een spiraal met een vuurmand. Dit is de hittebron voor het water. Plaats je haardhout in de mand en steek het vuur aan. Natuurlijke circulatie zal voor de opwarming van het water zorgen: het water wordt aan de onderkant van het bad door de spiraal gezogen, waar het wordt opgewarmd door het vuur. Uiteindelijk stroomt het water weer bovenaan de Dutchtub het bad in.

4. Wacht tot het water opgewarmd is

Roer het water af en toe door om het warme water eerlijk te verdelen over het bad. Het duurt ongeveer twee uur voordat het water in de Dutchtub een temperatuur van 38 graden bereikt. Het bad zal sneller opwarmen als hij wordt afgedekt met een deksel.

5. Relax en geniet van je buitenbad

Als je tevreden bent met de temperatuur van het water, kan je gaan genieten! Het warme bad zal een nog grotere beloning zijn na het zelf stoken van een vuur. Dankzij de dubbele wand van het bad is er niet veel nodig om de temperatuur te behouden. Één zak hout zal het water voor ongeveer vier uur op 38 graden houden. Wil je de temperatuur laten zakken? Stop dan met het toevoegen van hout.
Als het lekker weer is en je op zoek bent naar een verkoelend bad, kan je natuurlijk stoppen na stap 1. Vul de Dutchtub met de tuinslang en geniet van een verfrissend bad!

Weltevree Dutchtuboriginal Gallery 5

Ce site Web utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience de navigation sur notre site Web. Meer info