Panier

Zwemspa > Welk budget moet ik voorzien?

Bij Glow Wellness vind je een zwemspa vanaf €24.950 btw incl., maar, kies je voor de zwemspa met de meeste opties en functionaliteiten? Dan kan je budget oplopen tot €50.000 btw incl. Je kan dus zeggen dat het budget dat je besteedt aan een zwemspa kan variëren van €24.959 EUR tot meer dan €50.000.

Hoe wordt de prijs van een zwemspa bepaald?

Er zijn meerdere elementen die de prijs van een zwemspa bepalen. Het eerste element zijn de afmetingen. Kies je voor de kleinste, meest compacte zwemspa? Dan zal de prijs lager liggen dan wanneer je kiest voor een XL model. Maar niet alleen de grootte van de zwemspa speelt een rol, eens zo belangrijk zijn de functionaliteiten zoals het tegenstroomsysteem.

Kies je voor een zwemspa met één tegenstroom jet die je kan aan- en uitzetten (in één enkele stand), dan zal je budget lager liggen dan wanneer je een Endless Pool zwemspa kiest met een geavanceerde zwemmachine waarvan je de snelheid cijfermatig kan instellen.
Bijvoorbeeld: ik wil 1 minuut, 30 seconden zwemmen over 100 meter.

Verder is het al dan niet aanwezig zijn van bepaalde opties een belangrijke indicator voor de prijs van een zwemspa. In de zwemspa’s van Endless Pools kan je bijvoorbeeld een onderwater loopband laten installeren. Muziek is ook zo’n optie. Wanneer je een muzieksysteem laat inbouwen in de zwemspa, zal de prijs hoger liggen dan wanneer je zo’n systeem niet opneemt in je offerte.

Een ander element dat de prijs van een zwemspa bepaalt, is het coversysteem dat je verkiest. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een op maat gemaakt roldeck dat volledig automatisch heen en weer rolt over de (ingebouwde) zwemspa om deze te openen of te sluiten. In dat geval hoef jij zelf geen vinger meer uit te steken. Een druk op de knop en je kan beginnen met zwemmen.
Een andere optie is een manueel liftsysteem voor de 2 vinyl covers. In dat geval zal je de covers manueel moeten openen of sluiten. Een systeem zoals Cover Cradle, dat gebruik maakt van hydraulische pompen, maakt gelukkig wel dat dit karweitje relatief weinig mankracht vraagt. Vanzelfsprekend laat een automatisch systeem je budget sterker toenemen dan een manueel.

Ten slotte houd je bij de prijscalculatie van een zwemspa best ook rekening met de installatiekosten. Een zwemspa moet zo goed als altijd geplaatst worden met een kraan. Het type kraan dat hiervoor in aanmerking komt, hangt af van de afstand die overbrugd moet worden. Stel dat de zwemspa bijvoorbeeld over je woning dient getild te worden, dan heb je een extra lange kraanarm nodig. Dit types kranen heeft meestal een hogere huurprijs.

Het kan ook zijn dat je overweegt om de zwemspa in te bouwen. In dat geval, komen er bijkomende kosten voor het uitgraven en metselen van het gat waarin de zwemspa geplaatst wordt. Wens je een totaaloverzicht te ontvangen met alle kosten die gepaard gaan met de aanschaf van een zwemspa? Kom dan gerust eens langs in onze toonzaal.

Ce site Web utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience de navigation sur notre site Web. Meer info