Winkelmandje

Air Ski : Hoe gebruik je dit fitnessapparaat en waar is het goed voor?

Wat is een Air Ski toestel?

De Air-Ski komt voort uit het langlaufen. Dat is waar het 'ski'-gedeelte van de naam vandaan komt. Erg staat voor ergometer. Vroeger was dit het apparaat dat professionele skiërs gebruikten om hun prestaties te meten en verbeteren.

De Air ski heeft veel mee van het roeien, maar je gebruikt hem in een staande positie, waarbij je aan twee hendels trekt die de techniek van langlaufen nabootsen.

Voordelen?

Cardio-uithoudingsvermogen ligt voor de hand, maar de airski helpt je tegelijkertijd ook spierkracht op te bouwen.

De airski is een conditioneringshulpmiddel dat vooral gericht is op het bovenlichaam. Daarnaast hier nog een paar redenen waarom je een airski zou willen opnemen in je wekelijkse routine:

Welke spieren train je met de Air-Ski?

Air ski of roeier?

We snappen helemaal dat je je afvraagt ​​wat het verschil is qua voordelen tussen een Air-Ski en een roeitoestel. Het is immers praktisch dezelfde beweging, behalve dat je bij een Air Ski rechtop staat. Welke oefening beter is ligt aan wat je wilt halen uit je training.

Tip: als je op zoek bent naar een low-impact workout en in het verleden last van je onderrug hebt gehad, is de air ski misschien beter dan de roeier, omdat hij niet zoveel druk op je onderrug uitoefent. Als je een cardiotraining wilt doen, geen blessures hebt, maar wel uithoudingsvermogen mist in je bovenlichaam, is een roeitoestel beter omdat dat nog steeds veel beenkracht vereist.

Hoe gebruik je het toestel?

  1. Plaats je voeten op schouderbreedte en houd je handen iets boven je hoofd, terwijl je de twee handvatten van de air-ski vasthoudt. Je armen moeten gebogen zijn.
  2. Trek de handvatten naar beneden door je buikspieren aan te spannen, je knieën te buigen en je heupen naar achteren te duwen terwijl je trekt. Houd je armen gebogen om de handvatten redelijk dicht bij je gezicht.
  3. Beëindig de rit met je knieën licht gebogen, armen gestrekt langs je dijen, in een bijna gehurkte positie. Je knieën parallel.
  4. Strek je armen omhoog en breng je lichaam terug naar een staande positie om de oefening te herhalen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info