Winkelmandje

Fitness - Roeien > Verschillende soorten roeiers

Hydraulische roeier

Bij hydraulische roeitrainers creëren cilinders die gevuld zijn met gas de weerstand. Door de stand van de cilinder te veranderen, kan je de weerstand verlagen of verhogen. Roeitrainers met een hydraulisch weerstandsysteem zijn in vergelijking met andere roeiers goedkoop, maar er zijn ook enkele nadelen aan dit systeem verbonden. Zo gaat het aanpassen van de weerstand erg moeizaam en is de roeibeweging minder soepel. Wanneer de kwetsbare cilinders kapot gaan, is het erg kostbaar om deze onderdelen te vervangen.

+ goedkoop
- neemt meer plaats in
- wisselstukken minder duurzaam en prijzig wanneer die moeten vervangen worden
- evenaart het minst de echte roeibeweging

Magnetische roeitrainer

De weerstand is gemakkelijk aan te passen en vrij instelbaar. Met een magneet langs het vliegwiel kun je de weerstand heel eenvoudig aanpassen. Door de magneet dichter tegen het wiel te plaatsen kun je het roeien zwaarder maken. Dit kan handmatig of met een druk op de knop (elektromagneet). Het gewicht van het vliegwiel geeft enigszins een indicatie van de kwaliteit van de roeitrainer. Hoe zwaarder hoe beter, gaat bij roeitrainers met magneetweerstand niet altijd op.

+ weerstand nauwkeurig te regelen ivm de hydraulische roeier
- duurder in aankoop

Luchtweerstand

De weerstand bij de roeitrainer met luchtweerstand wordt bepaald door de kracht die jij uitoefent op het apparaat. Zo kun je het jezelf moeilijker maken door harder aan de kabel te trekken. De luchtweerstand op het schoepenrad wordt dan verhoogd en het roeien zal zwaarder gaan. Het is met deze roeitrainer moeilijk om zwaar te trainen op een laag tempo. Hier geldt immers hoe hoger het tempo waarmee je roeit, hoe meer weerstand. De Skillrow is een model waarbij je de weerstand kan regelen tot 10 standen. Daarbovenop kan je ook nog 3 standen puur op kracht gaan trainen.

+ roeibeweging voelt aan als echt
+ weerstand te regelen
+ extra 3 krachtstanden
+ ideaal bij meerdere gebruikers
- het blazend lawaai
- prijzig in aankoop - maar wel veel meer dan een roeitoestel!

Water roeitoestel

Een met water gevulde trommel waar een schoep in is geplaatst, zorgt bij dit systeem voor de weerstand. Hoe meer water in de trommel en hoe harder je trekt, hoe meer weerstand je zult ervaren. Een roeitrainer met waterweerstand is de beste simulatie van het echte roeien buiten op het water. In ons gamma schuiven we de roei-apparaten van WaterRower naar voor. Met oog voor ecologie en design, past dit model elk interieur.

+ aangenaam geluid bij trainen
+ evenaart echte roeibeweging
+ prijs
- regelbare weerstand voor meerdere gebruikers
- onderhoud van het water en tank

Rowing 3614550 1920

#roeien #roeitoestel #waterroeier #waterrower #houtenroeitoestel #cardio #kracht #fitness #totalworkout

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info