Winkelmandje

Hamam > onderhoud van mortex

D Ukkel 4

In een natte ruimte zoals de douche en hamam, waarbij de eindlaag met wax werd behandeld volstaat een dagelijkse reiniging met een spons of een doek met milde voedende zeep (zonder bijtende bestanddelen).

Een wekelijks onderhoud is ten sterkste aangeraden. Hiervoor kunt u de witte azijn (of crystal azijn) gebruiken. Verdun deze azijn in warm water (1 deel azijn op 2 delen water). Spray het mengsel op de vlakken en laat dit enige tijd reageren alvorens met een zachte spons te reinigen. Test altijd eerst uit op een klein gebied.

1 à 2 maal perjaar kan je de vlakken voeden om het parelend effect te behouden. Dit kan door het aanbrengen van de wax met een doek van witte katoen. Laat even drogen (30 min) om vervolgens, na volledige droging, te polijsten met een schapenvacht.

Let wel: dit is een mogelijke behandeling voor dagelijks, wekelijks en jaarlijkse nazorg. Informeer bij de plaatser van Mortex voor een behandeling op maat.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info