Winkelmandje

hamam > waarom het stoombad zo gezond is

Het stoombad heeft verschillende gezondheidsvoordelen: Verkoudheid kan worden verlicht, spieren ontspannen en pijn in gewrichten verminderen. Kortom: het stoombad doet wonderen voor uw gezondheid - en dat zonder bijwerkingen.

Versterkt ons immuunsysteem

Temperatuurschommelingen trainen ons afweersysteem: de overgang van warm naar koud en weer terug zorgt ervoor dat ons lichaam het immuunsysteem versterkt, zodat we de volgende keer dat we in contact komen met ziekteverwekkers sneller en effectiever kunnen reageren. Hierdoor zijn we minder vaak ziek; en mocht het ons ooit te pakken krijgen, dan kunnen we de ziekte maar beter wegstoppen. Na een bezoek aan het hete stoombad is een koude douche daarom aan te raden voor de volgende ronde in het stoombad.

Therapie voor verkoudheid

Vooral in het koude seizoen komen verkoudheid en andere milde luchtwegaandoeningen veel voor. Verwarmde kamers drogen de slijmvliezen uit, waardoor virussen en andere ziekteverwekkers het lichaam binnendringen. Een beproefd huismiddeltje voor de behandeling van een onschuldige maar vervelende verkoudheid is het stoombad: de stoom in de lucht bevochtigt de geïrriteerde slijmvliezen en verlicht daardoor de pijn, bovendien wordt de kans op ontstekingen verminderd en wordt u sneller beter. De kuur in het stoombad is nog effectiever met de juiste etherische oliën. Eucalyptus, citroen, tijm en lavendel zijn bewezen oliën om verkoudheid te bestrijden.

Optimale regeneratie na het sporten

Overmatige lichaamsbeweging kan snel leiden tot spierpijn. Dit zijn de kleinste verwondingen in spierweefsel die leiden tot pijnlijke ontstekingen. De pijnlijke spieren zijn niet erg, maar de pijn is onaangenaam en vergezelt je meestal twee tot drie dagen. Om de regeneratie van de spieren te ondersteunen en de pijnlijke spieren sneller te laten genezen, is een stoombad direct na het sporten aan te raden. De vochtige warmte is ideaal om de gestreste spieren te behandelen, zodat de pijnlijke spieren de dag erna veel minder pijnlijk zijn - en ook sneller verdwijnen.

Helemaal ontspannen

Het stoombad heeft niet alleen een positief effect op de spieren na het sporten; regelmatige bezoeken aan het stoombad helpen ook om gespannen spieren los te maken. De zachte, vochtige warmte in het stoombad stimuleert de doorbloeding van de spieren, waardoor verkrampte en gespannen spieren ontspannen. Ontspanning is nog effectiever met een extra massage achteraf.

Reinig de huid tot in de poriën

Regelmatig gebruik van het stoombad zorgt ervoor dat uw huid er snel weer stralend fris en schoon uitziet! De waterdamp bevordert de doorbloeding van de huid en daarmee het vermogen om te regenereren. Tegelijkertijd stimuleert de stoom de transpiratie waardoor schadelijke stoffen kunnen worden uitgezweet. Tot slot opent de warmte van het stoombad de poriën waardoor de huid grondig gereinigd kan worden en bacteriën die bijdragen aan het ontstaan ​​van puistjes verwijderd kunnen worden.

Om ervoor te zorgen dat de huidreiniging in het stoombad optimaal werkt, moet u zeker vooraf met helder water douchen. Parfum-, crème- en make-upresten die de poriën zouden kunnen verstoppen worden verwijderd en de huid wordt zo voorbereid op de effecten van het bad. Na de behandeling in het stoombad kunnen rijke verzorgingsproducten worden aangebracht, die tevens de huid gezond en soepel maken. Ontdek eveneens ons aanbod textiel voor in de wellness.

Lage bloeddruk

Hoge bloeddruk kan een breed scala aan ziekten in de hand werken en uiteindelijk leiden tot hartaanvallen, beroertes of dementie. Omdat hoge bloeddruk echter meestal lange tijd onopgemerkt blijft, is slechts een fractie van de getroffenen hiervan op de hoogte.

Een bezoek aan het stoombad kan helpen om een ​​hoge bloeddruk tegen te gaan. Hoewel de voordelen van het stoombad lang onontgonnen zijn gebleven, toont een nieuwe studie uit India aan dat baden in warme stoom een ​​positief effect kan hebben op de bloeddruk in rust. Na het stoombad lieten proefpersonen een significante verlaging van de bloeddruk zien in tegenstelling tot de controlegroep die geen stoombad bezocht.

Zachte stressverlichting

Net als hoge bloeddruk neemt chronische stress gestaag toe in onze samenleving. Oorzaken zijn onder meer de hogere werkdruk op scholen en op het werk, de constante bereikbaarheid via smartphones en de algemene zintuiglijke overbelasting door alomtegenwoordige reclame en sociale media. Een moment van persoonlijke ontspanning in het stoombad kan hierbij helpen. Een studie uit Rusland heeft kunnen aantonen dat een bezoek aan het stoombad de afgifte van het stresshormoon cortisol vermindert. Het resultaat: het gevoel van stress neemt af en we voelen ons veel meer ontspannen na het stoombad.

GLOW model hamam tadelakt

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info