Winkelmandje

Hottub > Gebruik en onderhoud

Iedereen wil schoon water...

Het principe bij een HotTub is dat het water telkens vers wordt gevuld met stadswater en na gebruik laat je de hottub leeglopen.

Wil je dus altijd proper water, dan is het verversen van water na 2 à 3 dagen zeker een must. Het water weglaten is makkelijk geklaard, door simpelweg een stop te verwijderen. Vaak is een aansluiting met de tuinslang voorzien, zodat je het water rechtstreeks kan laten weglopen in een afvoerputje in de buurt.

Enkele tips om proper om te gaan met het water:

*Doch raden wij het gebruik van chloor niet aan, omdat bepaalde onderdelen van de hottubs vervaardigd zijn van een RVS die in combinatie met de warmte en het chloor snellere slijtage kunnen vertonen.

... en ook warm water.

Ook het antwoord op deze vraag is persoonlijk. Laten we beginnen bij het begin.

De gemiddelde opwarmtijd van een hottub kan lopen tussen de 2 en 4uren. Afhankelijk van het soort kachel, houtsoort, locatie van de hottub, de weersomstandigheden, hoeveelheid water...

Het opwarmen van het water gebeurd met het stoken van hout, dus niet met een thermostaat die je makkelijk aan en af kan zetten of een digitale display zoals bij een jacuzzi. In het begin is het wat zoeken wat voor jou als ideaal aanvoelt. De temperatuur van het water kan simpelweg door middel van een thermometer gemeten worden. Bij enkele modellen vind je op de rand van de hottub een digitale temperatuurweergave. Let wel, deze is bij benadering, voldoende circuleren van het water zal al een ander resultaat geven.

Eens het water warm genoeg voor jou, dan kan je alleen maar verder genieten. Is het water net iets te warm, en heb je een bubbelsysteem in jouw hottub. Laat de bubbels dan even aan en het water zal zachtjes minderen in temperatuur.

Na het gebruik van de hottub laat je het water weglopen.

Stook met respect voor jouw buren.

Om de kachel aan te maken, kan je gebruik maken van eender welke soort hout. Een handige tip hier kan zijn dat je het vuurtje aanmaakt met een lichte en snel ontvlambare houtsoort of houtschilfers. Eens de vlam er goed inzit kan je overgaan naar zwaarder hout zoals beuk of eik. Het rendement bij gebruik van de hottub zal wat hoger zijn en het water zal je beter op temperatuur kunnen houden.

Zoals bij elk vuurtje, raden we aan om behandeld of tropisch hout te gebruiken. Denk maar aan restjes van palletten. Wanneer je deze houtrestjes gebruikt, zal de kachel sneller vervuilen. Maar ook voor jouw buren kan dit minder aangenaam worden.

Preventief of niet behandelen van de afwerking.

Er zijn meerdere afwerkingen van een hottub mogelijk. De ene bestaat uit volledig kunststof die weinig onderhoud vraagt. De andere heeft een houten mantel. Heb je een hottub met onbehandeld hout, dan zal die preventief wel wat onderhoud vragen. Een alternatief is een mantel van thermohout. Hier is het hout reeds behandeld en is een extra behandeling tegen rotten niet nodig. Het kleur kan wel wat grijzer worden met de jaren tenzij je er een olie op zet, dan kan je de bruine kleur wel langer behouden.

Weltevree Dutchtuboriginal Gallery 7

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info