Winkelmandje

Hottub > hoe werkt de natuurlijke circulatie van de Dutchtub Original?

Wanneer je in de buitenlucht van een warm bad wil genieten, zal het water in het bad opgewarmd moeten worden. Dat is in de Weltevree hot tub, niet zo eenvoudig als de stekker in het stopcontact steken en op start drukken. Het water in de Dutchtub Original wordt verwarmd door een vuur dat je zelf aansteekt: natuurlijke circulatie doet de rest.

Wat zijn de stappen om een Dutchtub te vullen?

Voordat de natuurlijke circulatie kan beginnen, moet je de Dutchtub vullen met water en het vuur aansteken. Hieronder vind je een korte samenvatting!

  1. Doe de stop in het onderste gat van de Dutchtub
  2. Sluit de tuinslang aan op de vulkraan van de spiraal en draai de kraan open
  3. Steek het vuur aan in de korf in de spiraal
  4. Plaats de deksel over de kuip om de warmte in het bad te houden
  5. Zodra het water de bovenkant van het woord Weltevree op het logo heeft bereikt, kan je de kraan dichtdraaien
  6. Verwijder nu de stop uit het onderste gat van de Dutchtub. Hierdoor komt de natuurlijke circulatie op gang

Lees hier hoe je de houtgestookte Dutchtub gebruikt.

Hoe komt de natuurlijke circulatie op gang?

Zodra de bodemstop is verwijderd, kan het water in de Dutchtub met zijn natuurlijke stroming beginnen. Het water stroomt door de spiraal van de bodem van het bad naar de bovenkant. Aangezien de spiraal zelf wordt verwarmd door het vuur, zal het water in de spiraal opwarmen. Zo is het water dus warm wanneer het terug in het bad stroomt!
Om het warme water snel en gelijkmatig over de kuip te verdelen, kun je het water af en toe roeren. Het duurt ongeveer 2 uur voor het water een temperatuur van 38 graden heeft bereikt, maar er zijn manieren om dit proces te versnellen. Houd er rekening mee dat het vuur het water na dit punt nog verder zal blijven verhitten. Dus, als je gewenste temperatuur bereikt is, doe het dan rustig aan met het vuur.

Discover the Weltevree bathing collection

De Dutchtub Original, Dutchtub Loveseat en de Dutchtub Wood worden allemaal verwarmd door natuurlijke circulatie. Ontdek onze volledige collectie buitenbaden!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info