Winkelmandje

IR > Wat is het verschil tussen een infrarood cabine en een sauna?

Bij een sauna warmt de omgevingslucht in de cabine op, terwijl bij een IR stralen worden geproduceerd die hun warmte direct afgeven aan jouw lichaam.

Om de effecten van infraroodstraling te ondervinden, zou je dus ook zonder een cabine voor de elektrische infraroodstraler kunnen zitten. Ontdek hier meer over de mogelijkheden.

Het feit dat je in een infrarood cabine zit, maakt echter dat de warmte effectiever verspreid wordt en dat je ook nog eens kan genieten van een aangename omgevingstemperatuur, die stijgt naar zo’n 40° tot 60°C. Dit is evenwel lager dan wat in een ‘normale’ sauna gebruikelijk is. Een infra rood cabine is hierdoor ook geschikt voor mensen die het wat benauwd krijgen in een gewone sauna. Veel ouderen en kinderen zullen het aangenamer vinden om in een infraroodkabine te vertoeven dan in een sauna.

Eén van de voordelen van infrarood: infra rood cabines zijn makkelijk te plaatsen. Eigenlijk kunnen infrarood cabines in iedere ruimte geplaatst worden, zolang er maar een stopcontact is. Bovendien kan je bij Glow jouw infrarood volledig op maat laten maken. Dus heb je ergens nog een ongebruikte kamer of een vrij hoekje, dan kan ook je binnenkort genieten van de voordelen van jouw eigen infrarood!

Koninklijke Villa Oostende 3

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info