Winkelmandje

Sauna > De juiste saunakachel kiezen, een persoonlijke keuze!

De saunakachel is een cruciaal onderdeel van de sauna en het is belangrijk ook hierin de juist keuze te maken voor een optimaal saunaklimaat. Wij bieden meerdere merken aan, met een bijzondere aandacht voor de saunakachels van Harvia, TylöHelo, Sentiotec en Tulikivi. Elk merk staat garant voor uiterste kwaliteit en biedt elk op zich een mooi aanbod modellen.

Je kan de keuze maken tussen een elektrische kachel, een houtkachel of een combi-kachel.

Elektrische kachel

Bij een electrische kachel worden de stenen opgewarmd door elektriciteit. De kachel houdt de temperatuur constant, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Dit heet men vaak de 'droge' sauna.

Informeer naar de technische voorzieningen. Een voedingskabel 5x 4mm2 is nodig voor de sauna kachel (3-fasig elektriciteit)

Houtgestookte kachel

De meest authentieke optie, vaak ook omschreven als 'gezellig'. De temperatuur is echter moeilijker constant te houden omdat je zelf door middel van houtblokken de warmte op peil moet houden. Deze soort kachel plaatsen wij vaak in onze buitensauna's.

Tylo helo combi sfeer

Last but not least: de combikachel!

Combi-saunakachels geven uw sauna een extra dimensie. Naast de traditioneel Finse sauna is het met deze saunakachels ook mogelijk een vochtige sauna te creëren. Bij een stomende sauna is de temperatuur lager dan bij een droge sauna, maar door de hogere luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur toch hoog. Een geweldige beleving voor elke saunaganger.

Een combi-saunakachel heeft naast een korf voor saunastenen ook een waterreservoir, met een geïntegreerde weerstand, dat stoom genereert. Zo wordt er meer luchtvochtigheid in de saunacabine gebracht, zonder opgieten nodig is.

Met een combi-saunakachel breng je dus meer variatie in je saunabeleving. Je kan dit soort saunakachel op verschillende manieren gebruiken:

> de klassieke, Finse sauna : het verwarmingselement zorgt ervoor dat de sauna onmiddellijk begint op te warmen. Dat element verhit de saunastenen. Wanneer er water over de stenen wordt gegoten, wordt hete dampstoot verspreid in de saunacabine. Deze manier van sauna nemen wordt ook wel een droge sauna genoemd.

> de vochtige sauna of een biosauna : dankzij het combi-systeem zal er een continue waterverdamping zijn. Meer vocht in de cabine betekent dat je lagere temperaturen (55°C) nodig hebt om een warm gevoel te hebben. Je bekomt door de verdamping dus sneller een ideaal sauna klimaat. Hierdoor is het vaak gemakkelijker en comfortabeler om te ademen voor de saunaganger. Bovendien is er minder energie nodig!

> aromatherapie : door toevoeging van parfum versterk je een gewenst effect tijdens jouw saunamoment. Zo hebben we verschillende essences in ons gamma, waarbij verschillende effecten beoogt worden.

> jodium rijke sauna, al dan niet met extra kruiden : om de concentratie zoutdeeltjes in de lucht te vergroten kan je gebruik maken van de zoutstenen. Een zoutrijke atmosfeer is goed voor de huiddoorbloeding en heilzaam voor de luchtwegen, vooral voor kinderen en volwassenen met luchtwegproblemen. Jodium heeft eveneens een gunstig effect op onze huid; een licht en huidvriendelijk scrubeffect.

Tulikivi Naava 9

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info