Winkelmandje

Sauna > Hoe het hout in de sauna behandelen?

Het hout van de saunabanken.

Gaat het om het hout van je saunabanken, dan adviseren wij je allereerst om altijd een saunabaddoek mee te nemen in de sauna. Leg deze handdoek onder je lichaam. Ook onder je voeten leg je best een handdoek, in het geval dat je rechtop zit in de sauna. Op die manier vermijd je transpiratievlekken op het hout van de saunabanken. Bij thermo-behandelde houtsoorten zal je minder snel aftekening van water ondervinden. Mocht een vlek na verloop van tijd je toch gaan storen, kan je dit voorzichtig, met een blaadje schuurpapier wegschuren.

De houten wanden in de sauna.

Het interieur van onze sauna's bestaan zo veel als mogelijk uit hout die niet hoeft te worden behandeld. Net zoals bij de banken, kan je een klein vlekje eventueel proberen weg te schuren. Maar ga altijd uiterst voorzichtig te werk om de sauna wanden niet nog meer te beschadigen. Neem desnoods eerst even contact met ons om advies in te winnen.

Houten accessoires in de sauna.

Ook hier geldt de algemene regel dat het gekozen hout van dergelijke accessoires zoals de hoofdsteun of rugsteun geschikt is voor saunagebruik. Neem je daarbij de goede gewoonte om het nodige textiel te gebruiken wanneer je in de sauna gaat, zal je merken dat amper onderhoud noodzakelijk is. Maak gerust gebruik van een saunakussen, zo bescherm je de hoofdsteun én ga je nog zachter liggen tijdens het sauna gebruik.

De buitenafwerking van jouw binnensauna.

Werd jouw sauna binnen in huis voorzien van een houten buitenafwerking, dan raden we ten zeerste af het hout te gaan reinigen met water. Hierdoor kan je het hout net meer gaan beschadigen. Je kan het hoogstens eens gaan afstoffen, maar eigenlijk vraagt ook hier het hout weinig onderhoud.

Kortom, weinig onderhoud, veel genieten met een sauna in huis.

GLOW karakter 0

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info