Winkelmandje

IR > Sole-Therme of zoutverdamper voor de infraroodcabine

Adem de gezonde zeelucht in!

U bent een astma patiënt? U heeft aan aandoening aan uw luchtwegen? U heeft last van dagelijkse hoestbuien?

Niets zo helend als een bezoek aan de kuststreek, waar ook ter wereld. In kustgebieden is de lucht sterk verrijkt met zoutkristallen en deze lucht inademen geeft u als het ware “een tweede adem”. Deze behandeling heet in medische kringen “zoutinhalatie” en wordt al eeuwenlang voorgeschreven aan patiënten met ademhalingsproblemen.
Met een zoutverdamper kan u bij uw thuis van de gezondheidsvoordelen van zoutinhalatie genieten.

Wat is een zoutverdamper?

Een zoutverdamper bestaat uit een schaal, rijkelijk gevuld met zoutstenen uit de Himalaya. Deze schaal wordt op een verdamperset geplaatst. Tijdens een sessie in de infrarood cabine van Infraworld kan u de verdamper (gevuld met water) activeren.

Waterdamp stijgt op in de cabine en maakt de lucht vochtig. Onder invloed van de hogere temperatuur in de cabine, gaan ook de zoutstenen geleidelijk aan kristalliseren. De opstijgende vochtige lucht passeert langs de zoutstenen en wordt zo verrijkt met zoutkristallen. Zo krijgt u een infraroodcabine gevuld met vochtige lucht, die dan ook nog eens verrijkt is met zout. Maar liefst twee keer gezondheidsvoordeel dus!

Infraworld sole-therme zoutverdamper

Voordelen van de sole Therme

De zoutverdamper voor je infraroodcabine

Onze aqua therm waterverdamper genereert stoom die via een roestvrijstalen buis in de keramische verdamperschaal terechtkomt. De stoom spoelt de grote zoutstenen in de schaal voortdurend uit en verrijkt zo de lucht in de infraroodcabine met zout, mineralen en sporenelementen. Het zoutgehalte in de lucht, dat even hoog is als aan zee, is heilzaam voor je huid en je luchtwegen.

Het onderhoud van de zoutverdamper

Het onderhoud van de zoutverdamper is minimaal. Ledig na elk gebruik de verdamper via het kraantje aan de onderzijde. Het is namelijk niet aangewezen dat het resterende water er na een sessie lange tijd blijft instaan en dan bij de volgende sessie opnieuw gebruikt wordt. Start elke sessie dus met vers water. De zoutstenen gaan talloze infraroodsessies mee. Wilt u ze na een tijd toch vervangen en/of aanvullen, bestel dan een vervangset zoutstenen of andere accessoires in onze Glow showroom of via de webshop.

Zout voor huid en luchtwegen - heilzame werking

Zout heeft tal van troeven. Het wordt al eeuwen in uiteenlopende vormen gebruikt om aandoeningen van huid en luchtwegen te behandelen. Met zout verrijkte lucht inademen, kan irritaties verzachten, ontstekingen terugdringen en preventief werken bij chronische bronchitis en sinusitis.

Zijn antibacterieel en ontstekingsremmende werking helpt ook bij de behandeling van huidirritatie, neurodermatitis, acne of psoriasis.

Zoutinhalaties zijn overigens ook perfect geschikt voor kinderen: bij beperkt gebruik zijn nevenwerkingen uitgesloten.

Zee

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info