Winkelmandje

Spa > Gezondheidsvoordelen van een jacuzzi.

Een sauna? Goed voor je gezondheid!
Een infraroodcabine? De gezondheids-booster bij uitstek!
Een stoomcabine? Ideaal om je fysiek en mentaal topfit te voelen!

Maar een jacuzzi, heeft die ook gezondheidsvoordelen? Of is het enkel een wellness-product dat er is voor de “fun”?

Wij bij Glow Wellness weten wel beter! 2 à 3 keer per week tot 30 minuten relaxen in de spa is goed voor je gezondheid. Zowel je fysieke, als je mentale gezondheid vaart er wel mee.

De fysieke gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Welke uitspraak rolt er moeiteloos over je lippen als je je lichaam, na een vermoeiende werkdag, onderdompelt in het warme water van een spa? “Aaaaaahhh.”. Juist ja, er volgt heel vaak een lange, ontspannen zucht wanneer je schouders onder water glijden. En dat is niet zomaar. Het is een natuurlijke reactie van je lichaam wanneer je tastzintuigen de warmte van het water ervaren.

Je lichaam switcht vervolgens moeiteloos van de fight & flight modus, waarin we ons bevinden wanneer we stress ervaren, naar de rest & digest modus, die voor rust en ontspanning staat. En dat ervaren we meteen. We zijn altijd ’n ander mens na een spa-sessie, en dit is precies dé reden waarom. Je kan ademhalingsoefeningen doen, mediteren, sporten om innerlijke rust te ervaren… maar weet dat ’n sessie in de spa een volwaardig alternatief is met dezelfde ontspanningseffecten.

Een ander voordeel van een spa-sessie is dat je bloedsomloop verbetert. Net zoals tijdens een work-out of saunabeurt, is er een betere doorbloeding van alle lichaamsdelen. Voedingsstofjes worden beter aangevoerd, afvalstoffen worden beter afgevoerd. Dit zorgt voor een snellere celregeneratie. Dus: snellere recuperatie na het sporten. Minder spierpijn. Sneller herstel van lichamelijke klachten.

Moeite met inslapen? Weet dat een late-night jacuzzi sessie wel eens dé oplossing zou kunnen zijn. Gezien je lichaam moeiteloos tot ontspanning komt na 20 minuten in de spa, ben je nadien veel ontvankelijker voor slaap en lukt het inslapen vaak gemakkelijker. Ook slaap je dieper en langer.


De mentale gezondheidsvoordelen van een spa

Niet alleen fysiek ga je er op vooruit door wekelijks van je spa te genieten, ook op mentaal vlak zijn er winsten. Allereerst, wanneer was de laatste keer dat jij ongestoord, zonder afleiding van allerlei schermen (tv, gsm, tablet) een gesprek voerde met je partner, kind of met het hele gezin?

Wel even geleden? Een jacuzzi is de oplossing. Het is een no-wifi zone. Gsm’s blijven binnen liggen, terwijl jij voor het eerst sinds lange tijd weer eens écht in gesprek gaat met je dierbaren, terug die connectie en verbondenheid voelt waarnaar je zo verlangt en ongedwongen, open gesprekken voert over alles en nog wat.

Hot Spring Highlife 2020 Vanguard Alpine White Driftwood Lifestyle Group 01

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info