Winkelmandje

spa > hoeveel chloor moet er in de jacuzzi?

Wil je weten of er voldoende chloor in je spa water zit? Dat kan maar op één manier. Door met een teststripje de chloorwaarde van je water te bepalen. Een ideale chloor waarde is 3PPM. Bereik je die waarde niet? Voeg dan extra chloor toe!

Heb je geen tests strips om de chloor waarde te meten? Dan kan de kleur en geur van het water je al een eerste (!) indicatie geven.

Chloor granulaat in de jacuzzi

Is het water (licht)groen? Dan is je chloorwaarde met zekerheid veel te laag. Het is dan de hoogste tijd om bijvoorbeeld chloorgranulaat (dit zijn kleine korreltjes chloor die ideaal geschikt zijn voor gebruik in een jacuzzi) toe te voegen.

Is je water troebel en niet langer doorzichtig? Ook dit kan een indicatie zijn voor een chloor tekort, maar dit is niet zeker. Best zal je dan toch investeren in test strips of een degelijke (digitale) meter om het precieze probleem van jouw spa water te identificeren. Een goede dokter stelt immers ook eerst een diagnose alvorens een behandeling voor te schrijven. De verkeerde behandeling kan de symptomen zelfs verergeren…

Heb je geen meter, maar wil je toch alvast wat chloorgranulaat toevoegen? Check dan even de verpakking van je chloorkorrels. Hierin zit meestal een maatbekertje verstopt. Een goede indicatie is 1 maatbeker per week toevoegen en eventueel nog een extra maatbeker bij frequent gebruik van de spa. Op die manier kan je nooit te veel chloor toevoegen. Maar nogmaals, het kan zeker dat de chloorbehoefte van je spa hoger ligt. Er is maar één manier om daar achter te komen. Meten = weten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info