Winkelmandje

spa > Wat doe je bij schuim in je jacuzzi?

Wat doe je bij schuim in je jacuzzi?

Je opent de jacuzzi. Je doet je badjas en slippers uit en je maakt je klaar om in het uitnodigende, warme water te stappen. Maar huh, wat is dat?! Op het wateroppervlak bevindt er zich een wit schuimlaagje. Je jacuzzi lijkt wel een wasmachine waaraan er net iets te veel wasproduct is toegevoegd. Wat kan hier de oorzaak van zijn? En belangrijker, hoe los je dit op zodat je water weer schuimvrij is?

Oorzaken van schuim in jacuzzi

De meest voorkomende oorzaak van schuim in je jacuzzi is het dragen van badkleding wanneer je geniet van een deugddoende hydromassagesessie in je spa. Het is namelijk zo dat je badkleding (badpak, bikini, zwembroek of zwemshort) altijd restanten bevat van het wasmiddel waarmee je deze eerder gewassen hebt. Heb je gebruik gemaakt van wasverzachter in de wasmachine? Dan kan het schuimeffect zelfs nog erger zijn. Je kan je jacuzzi in feite voorstellen als één grote wasmachine. Dus, als jij met je frisgewassen badkleding plaatsneemt in de jacuzzi, zullen de jets alle restanten van het wasmiddel letterlijk uit de stof die je draagt “wassen”. Het gevolg? De jacuzzi schuimt!

Een andere oorzaak van schuim op jacuzzi, is het onvoldoende uitspoelen van je filters nadat je ze gereinigd hebt. Bij het poetsen van je filters spray je een reinigingsproduct erop. Je laat dit enkele minuten intrekken zodat alle vuilpartikels loskomen en nadien verwijderd kunnen worden. Nadien spoel je je filters grondig af met helder water uit de tuinslang. Net in deze laatste stap kan het wel eens mislopen. Wanneer je de filters niet voldoende uitspoelt met de tuinslang, zullen er hier en daar nog restanten van de reinigingsspray op de filters blijven hangen. Wanneer je vervolgens de jetpompen activeert, en het water passeert opnieuw langs deze filters, is het resultaat gegarandeerd schuim in je jacuzzi. Ook andere onderhoudsproducten (zoals bijvoorbeeld kuipreiniger), die onvoldoende weggespoeld worden alvorens je de jacuzzi opnieuw vult met water, kunnen zorgen voor schuimvorming.

Tip voor het optimaal naspoelen van jouw filters, ontdek Estelle.

Bye, bye schuim in jacuzzi

OK, dus je hebt schuim in je jacuzzi. Dé misschien wel belangrijkste vraag: hoe kom je er terug van af? Hiervoor adviseren wij “FOAM DOWN”. Dit antischuim product vind je in onze webshop. Je voegt simpelweg een geutje van het product toe aan je spa water, je activeert de jetpompen en wacht even. Je zal het schuim met de minuut zien verdwijnen. Als sneeuw voor de zon. Opgelet: dit product “FOAM DOWN” is zeer geconcentreerd. Begin dus zeker met een klein geutje. Is na enkele minuten nog niet alle schuim in je jacuzzi verdwenen? Voeg dan opnieuw een klein geutje toe. Beter starten met “te weinig”, dan je spa water een “overdosering” van dit product geven.

Is het schuim in je jacuzzi verdwenen? Dan is onze tweede aanbeveling om te vermijden dat het er binnen enkele dagen opnieuw is. Dat doe je door, indien mogelijk, naakt in de jacuzzi te gaan. Voel je je hier niet comfortabel bij? Kies dan voor badkleding die zeer goed uitgespoeld is en liefst niet gewassen is met wasverzachter. Neem ook een douche vóór je in de jacuzzi gaat. Bepaalde beautyproducten zoals douchegel, conditioner of zelfs body lotion of deodorant, kunnen ook voor schuimvorming zorgen. Ten slotte, houd je filters net nog dat minuutje extra onder het heldere water van de tuinslang vooraleer je ze terug in je jacuzzi steekt. Zo ben je 100% zeker dat het reinigingsproduct volledig weggespoeld is en niet meer voor schuim kan zorgen.

Heb je nog steeds een probleem met het onderhoud van het spa water en vind je maar niet de juiste oplossing? Neem dan gerust contact op met ons.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info