Winkelmandje

IR > Wat zijn infraroodstralen en welke soorten zijn er?

Infrarood biedt veel voordelen voor je lichaam. Een heerlijk ontspannen gevoel, een betere bloedsomloop en verlichting bij pijn. Infraroodstralen zien we niet maar voelen we aan als warmte.

Er zijn twee types infraroodstralen: korte golf (IR-A) of lange golf (IR-C) :

Therapeutische infrarood (IR-A)

L D Oostende 7

Korte golven richten zich meer op specifieke delen van het huidoppervlak met een gerichte behandeling. Deze heeft een diepere en efficiënter werking tot 4 à 5 mm onder de huid. Zo kunnen pijnzones zoals artritis, reuma, spierverrekkingen, gewrichts- en rugproblemen verzacht en verdoofd worden.

Een bijkomend voordeel is dat men een heel korte opstarttijd heeft van slechts een 5 tal seconden. Hierdoor heeft men direct effect van de infraroodbehandeling.
De duurtijd van een gemiddelde sessie bij dit type infraroodstralen is 10 à 20 minuten.
Ook voor- en na het sporten kunnen korte infraroodgolven wonderen verrichten.

Wie last heeft van rugpijn of andere spierklachten heeft bij deze z’n remedie gevonden.

Wellness infrarood (IR-C)

B R Waregem 1

Daarnaast is er eveneens lange golf infrarood IR-C, dit kunnen ondermeer vlaktestralers zijn. Hiermee bekom je een gelijkmatige infraroodstraling en een gelijkmatige verdeling van de warmte. Deze zorgt voor deugddoende warmte en ontspanning.
De lange golf verdeelt de opgenomen warmte in het ganse lichaam. Met een egaal en groot bestralingsveld voelt deze warmte zacht aan.
Lange golven zijn ideaal voor mensen die willen recupereren van een zware inspanning, willen ontgiften, afvallen, die gaan voor een snellere stofwisseling.
Lange infraroodgolven kunnen huidonzuiverheden verhelpen en zijn bloeddruk regulerend.

Het leven is stressvol en daardoor geraken we soms moeilijker in slaap, krijgen we migraine of hebben we simpelweg minder energie. Deze kwalen kunnen lange infraroodgolven verhelpen.

Hierna een schematische voorstelling van de dieptewerking in onze huid per type infraroodstraal.

IR A IR C

Combinatie van IRA en IRC

B R Waregem 2

De korte en lange golven kan u combineren zoals u wilt. Zo kan u de pijnpunten gericht aanpakken terwijl het volledige lichaam geniet van de lange golven en z’n voordelen. Uiteraard is vaak de combinatie van beiden ideaal. Opnieuw komen we hier terug op de voordelen die à la carte producten bezitten. U kan zelf de ideale combinatie maken en nodige pijnpunten aanpakken.

Hiernaast een realisatie by Glow waar in een traditionele sauna eveneens ruimte is voor infrarood, zowel de IRA of korte golfstralen en de IRC of lange golfstralen.

#infraroodopmaat #infrarood #IR #infraroodstralen #kortegolfstralen #langegolfstralen #warmtebehandeling #therapeutisch #wellness #fullspectrum #spectrum #gewrichtspijn #warmte

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info