Winkelmandje

Fitness > 5 redenen om vandaag nog te beginnen met jouw eigen home fitness

1. Voel je beter in je vel

Dat fitnessen helpt bij het afvallen hoeven we jou niet nog eens te vertellen, maar wat nog beter is, we worden gelukkiger van meer te bewegen.

Een deel van de oorzaak daarvan zit in de endorfine, het 'gelukshormoon', dat je tijdens het sporten aanmaakt. Na een zware training voel je je mentaal dan ook vaak beter. Hoe meer je sport, hoe beter je spieren zich ontwikkelen en hoe groter je uithoudingsvermogen wordt.

Vandaar wordt de stap naar regelmatig sporten kleiner en zal je na een dag werken het geluksgevoel terug willen.

2. Alleen maar positieve fysieke effecten

Naast het aanmaken van het gelukshormoon, zal je ook nog andere positieve effecten ervaren.

Zo zal jouw bloedsomloop en stofwisseling worden gestimuleerd waardoor het risico op ziektes of aandoeningen verkleint.

Door regelmatiger te bewegen ervaar je eveneens minder stressgevoelens, en dat is voor sommigen heel fijn in deze tijden. Minder stress betekent vaak ook een verbeterde nachtrust. Na het sporten nog even nagenieten van een sauna doet uiteraard bijkomend goed aan lichaam en geest.

3. Een fitness@home = snel en comfortabel

Je voelt de drang om terug te gaan bewegen en dan wil je sporten. Eén of meerdere fitnesstoestellen thuis zullen dan ook erg toegankelijk zijn om meteen aan de slag te gaan. Geen verleidelijke drempels op je pad; geen excuus ;o)

Het comfortabele aan een eigen fitness begint al bij de nodige voorbereidingen, de 'stress' van alles bij te hebben in de fitnessclub. Als je thuis kan trainen, is er geen voorbereidingsstress. Je hoeft ook je beurt niet af te wachten om met jouw favoriete toestel aan de slag te gaan.

Daarnaast is er geen verplaatsing nodig, hierdoor bespaar je eveneens tijd. En bij slecht weer hoef je zelf niet buiten te gaan.

4. Een gezonde investering

Bovenstaande puntjes zijn vaak een reden om alsnog af te haken en de goede voornemens niet te volbrengen nog voor het abonnement is afgelopen. Een abonnement is vaak pas rendabel eens je een 3-tal keer richting sportclub vertoeft. Veel mensen kunnen niet de tijd en energie opbrengen om zich daadwerkelijk naar de sportclub te begeven. De voorbereiding, het trainen en de cool down neemt al snel tot 2,5 u in beslag. Een abonnement kan dus duur oplopen en niet te volle worden gebruikt.

Daarom kan het verstandig zijn om een eigen fitness toestel aan te kopen. Kies jouw favoriete toestel en ga er te volle mee aan de slag. Je hebt al snel een uur sporten achter de rug, of moet ik zeggen 'in de benen'.

Het voordeel van jouw home fitness is dat je slechts éénmaal hoeft te betalen, je het toestel sneller en vaker zal gebruiken, je gelukkiger wordt -en niet alleen door de endorfine -, hoe meer je zal beseffen dat een eigen fitness in alle opzicht een goede zaak is!

Medium Technogym App Image

5. Wat met advies en coaching?

Wij, bij Glow Wellness, hebben intussen al meer dan 20 jaar ervaring in fitness voor het homesegment. Wij begeleiden jou graag in de zoektocht naar het juiste toestel. Daarmee begint de start van meer sporten voor jou.

Een fitnessclub heeft een heel ruim aanbod aan toestellen, maar dat hoeft niet zo te zijn voor een home-fitness. Samen met jouw gaan we op zoek naar een ideale combinatie van materialen en toestellen. Met een sportmatje en wat klein materiaal komen we al een heel eind ver, wil je meer variatie, dan kijken we snel naar een crosstrainer of roeier. Hiermee mag je rekenen op een volledige work-out!

Wat de coaching betreft, zijn al onze toestellen voorzien om verbindingen aan te gaan met meerdere apps op de smartphone of tablet.

Zo heeft Technogym sinds Covid een enorme stap vooruit gemaakt door een LIVE app gratis aan te bieden. WaterRower heeft dan meerdere mogelijkheden voor amateur tot gevorderd roeier. Toch nog bijkomende tips en advies nodig, neem dan zeker contact. We hebben heel wat tips die we graag met jou delen.

Tot slot

Er is heel wat motivatie en (zelf)discipline nodig om aan het sporten te beginnen. Heb je nood aan coaching of entertaining, informeer dan zeker naar de applicatie mogelijkheden die bij meerdere merken het fitnessen aangenaam maken.

Daarnaast willen we onze tijd efficient benutten en is een homegym wel een ideale oplossing voor jou. Laat je hier alvast wat inspireren.

Bewegen is gezond !

M Maarkedal 015

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info