Winkelmandje

Fitness - Roeien > Waar op letten bij aankoop van een roeitrainer?

Maten en gewichten

De maten en gewichten zijn niet onbelangrijk, zowel van de gebruiker als van het roeitoestel. Een goede roeitrainer is onder andere te herkennen aan het gewicht. Doorgaans geldt de regel: hoe zwaarder het apparaat, des te degelijker. Een roeitrainer waar meer metaal dan plastic in is verwerkt, verdient dan ook de voorkeur. Verder is het niet alleen belangrijk om te letten op het gewicht van het apparaat, maar ook op het maximale gewicht van de gebruiker. Een kwalitatief goede trainer kan een gewicht tot 150 kilo dragen. Hiermee gaat ook de stabiliteit van het roeitoestel gepaard. Een roeier moet stevig staan en mag niet gaan schuiven!

Weerstand bepalen

Een lucht weerstand of een water roeimachine geven de beste roei-ervaring en deze types zie je dan ook terug bij de topmodellen. Deze zijn natuurlijk wel duurder de andere type roeitrainers. Maar zoek jij een roeiapparaat met de beste beleving dan is een lucht of water roeitrainer het beste! Meer weten over weerstandsmogelijkheden, klik hier dan even door.

Garantie

Een fabrikant die achter zijn product staat geeft een lange garantie. Daarom is de garantietermijn een goede indicator voor de kwaliteit van de roeitrainer. Bij een aantal fitnesstoestellen wordt een onderscheid gemaakt tussen frame en andere onderdelen. Informeer dus zeker verder als je op het punt staat te kiezen voor één bepaald toestel.

Informeer u!

Daarnaast zijn nog heel wat factoren die jouw keuze kunnen bepalen. Denk maar aan het design van het toestel, of de trainingsmogelijkheden die het merk aanbied of de ergonomie van het toestel die zo uw houding bepaald...
Kom gerust eens langs, doorgaans hebben wij de modellen skillrow van Technogym en de original van WaterRower in onze toonzaal staan.

Skillrow Technogym

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info