Winkelmandje

Sauna > Hoeveel verbruikt mijn saunakachel?

Je overweegt de aankoop van een sauna, maar je maakt je zorgen over het energieverbruik? Je bent bang dat je straks geconfronteerd wordt met een hoge elektriciteitsfactuur? Dan stellen wij jou graag gerust! Deze zorgen zijn volledig ongegrond. Wees gerust, met een sauna van Glow Wellness zal je stroomverbruik na aankoop en installatie van de sauna geen piek bereiken! In dit artikel leggen wij je graag uit waarom.

Wanneer verbruikt jouw sauna stroom?

Wanneer verbruikt een sauna stroom, elektriciteit of energie? Heb je al eens ooit nagedacht over deze vraag? Wel, het antwoord is eenvoudig. Een sauna verbruikt enkel stroom wanneer hij aanstaat.

Laten we er vanuit gaan dat jij ’n échte sauna liefhebber bent. Hoe vaak ga je dan in de sauna? Stel 3 à 4 keer per week. De sauna activeer je dan voor 1 à 2 uur, dus je sauna staat max. 8 uur per week aan. Alle overige uren van de week verbruikt je sauna geen elektriciteit. Een sauna kan dus onmogelijk voor een enorme stijging van een stroomfactuur zorgen.

Een tweede reden waarom een sauna niet zorgt voor een mega stijging van je stroomverbruik is de saunakachel. Bij het samenstellen van jouw sauna op maat, bepalen we samen de best passende saunakachel. Tijdens welk moment van de saunasessie wordt het meest energie verbruikt? Dat is tijdens het opwarmen. In die fase moet de temperatuur opgedreven worden van kamertemperatuur naar een extreem hoge temperatuur, bijvoorbeeld 90 graden. Eenmaal die temperatuur behaald is, heb je in principe niet zoveel energie meer nodig. De sauna is zodanig geïsoleerd dat hij zonder veel moeite zijn ingestelde temperatuur behoudt.

Reken even met ons mee

Een sauna verbruikt enkel stroom wanneer die aanstaat en dat valt best goed mee. Even een kleine rekensom om je hiervan te overtuigen.

Laat ons er van uitgaan dat je één sessie per week geniet, dan kost een sauna met dergelijke kachel op een € 436 per jaar!

Ruime keuze aan saunakachels

We kunnen het ruime aanbod van kachels in drie type kachels gaan opdelen:

Binnen elk type heb je dan terug meerdere modellen van verschillende weerstanden.

We helpen jou uiteraard graag bij het bepalen van de juiste saunakachel tijdens een persoonlijk gesprek. Lees hier alvast meer over het kiezen van de juiste saunakachel.

Tylo helo combi sfeer

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info