Winkelmandje

Fitness - Poolfitness > Poolbiken, aquabiken, waterfietsen...

Wat is nu een poolbike?

Een poolbike of aquabike is, zoals de naam zegt, eigenlijk niets anders dan fietsen in het water. Waterfietsen wordt in het zwembad beoefend op een fiets van 100% inox staal die speciaal is ontworpen voor intensief gebruik in het water. Een poolbike komt los te staan in het zwembad. Je hoeft dus geen voorzieningen te treffen bij het plaatsen van een zwembad. En wanneer je baantjes wil trekken of juist gewoon wat waterfun wil beleven, dan haal je de fiets er eenvoudig uit en geniet je van de volledige ruimte in het zwembad.

Om het tempo er wat in te houden is het zeker een aanrader om op muziek te trainen. Het is een beetje zoals spinning, maar dan in het water.

Trainen onder water beschermt onze gewrichten.

Spinningles in het water met deze poolbike of aquabike is intensief trainen. Aangezien de activiteit in het water wordt uitgevoerd, verminderen we de impact en verzachten we de bewegingen die we zouden doen bij het klassiek fietsen. Deze manier van sporten stelt hierdoor mensen met blessures in staat om de spierspanning terug te krijgen en de mobiliteit te verbeteren. Vooral in het geval van knieblessures, omdat de quadriceps wordt versterkt om het gewricht te beschermen.

Vergeet niet dat je bij aquabiking toch elke spier in jouw lichaam zal trainen, maar op een lichaamsvriendelijke wijze. Veel voordeel dus met een sportfiets in het zwembad!

Laat die benen en armen maar bewegen!

Een normale sessie hydrobiken duurt snel drie kwartier. Toch hoeft zo een training niet eentonig te zijn. Je kan variëren van oefeningen: sprinten, verschillende houdingen aan het stuur, al zitten of rechtop staand, ... maar ook met de armen kan je al dan niet met gewichtjes bewegingen uitoefenen. Ook hier is het opnieuw dubbelfun met muziek erbij!

Bovendien is het een goede evenwichts- én spieroefening door vaak beide handen te lossen terwijl je rechtstaat op de pedalen. Rechte rug en span maar die buikspieren!

#poolfietssport #aquabiking #waterfietsen #aquaspinning #aquacycle #waterfiets #poolbiking #aquabike #hydrospinning #hydrofitness #hydrobike #zwembadsport

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info