Winkelmandje

Sauna > Buitensauna kopen

Een sauna binnen in huis, klinkt voor zo goed als iedereen vanzelfsprekend, maar wist je dat een sauna ook buiten kan worden geïnstalleerd? Als deel van de poolhouse, maar zeker ook als losse unit in de tuin of op terras. Reeds meer dan 20 jaar installeren we bij Glow Wellness sauna's en buitensauna's op maat. Samen met jou, bekijken we de mogelijke opties en realiseren vervolgens jouw droomsauna. Kom zeker eens langs voor een kennismaking. Hier alvast enige informatie waar je best al rekening mee kan houden.

Een buitensauna verschilt wel degelijk van een binnensauna.

Wie denkt dat een binnensauna simpelweg buiten kan worden geïnstalleerd heeft het volledig mis. Een buitensauna heeft uiteraard veel meer te verduren dan een binnensauna. De omstandigheden, zoals vochtigheid en temperatuur, zijn immers totaal anders buiten dan binnen. Van bij aanvang is het dus erg belangrijk duidelijk aan te geven of je een buiten- of binnensauna verkiest.

Onze buitensauna's worden voorzien van specifieke buitenafwerking en aangepast geïsoleerd. Hierdoor zal jouw buitensauna bestand zijn tegen de wisselvallige weersomstandigheden. En met de vakkundige opbouw en aangepaste isolatie zal je voor een lange tijd zorgeloos kunnen genieten, het hele jaar door.

In onze toonzaal kan je meerdere inspirerende modellen ontdekken, het merendeel van deze sauna's zijn geschikt voor binnenshuis. Je zal al snel de buitensauna herkennen door zijn aangepaste opbouw en buitenbekleding. Voor de vormgeving binnenin, kan je dan wél weer inspiratie vinden bij onze binnensauna-modellen.

Niet alleen maar een buitensauna.

Wie ervaring heeft met sauna sessies, weet dat genieten van een sauna volgens de regels van de kunst niet enkel zweten is. Neen, we merken meer en meer dat het moment buiten de warme ruimte meer aandacht krijgt. Daarom is het niet onbelangrijk om voldoende stil te staan bij de grootte en het volledige plaatje van jouw buitensauna. Wens je hierbij de nodige tools om af te koelen, zoals een buitendouche of een stortemmer? Een plekje om terug op temperatuur te komen vanuit jouw ligzetel. Trouwens, waarom afkoelen belangrijk is lees je in dit artikel.

Wees bewust van de beschikbare afmetingen of buitenafmeting voor het plaatsen van jouw droomsauna. Deze buitenafmetingen zullen verschillen van de binnenafmetingen, de uiteindelijke grootte van jouw sauna. Hou rekening met een zekere -noodzakelijke- dikte van de wanden. Een bijkomende overdekte ruimte kan handig zijn maar zeker geen noodzaak.

DR Kortrijk 18

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info