Winkelmandje

Sauna > Hoe voorkom ik water- of zweetkringen op mijn saunabank?

Door de goeie gewoonte aan te nemen, om bij elk sauna ritueel gebruik te maken van saunatextiel, kan je al heel wat aftekening van water en/of zweet voorkomen.

Daarnaast kan je bij het ontwerpen van jouw sauna ook alvast een voorkeur geven aan thermohout voor de zitbanken en wanden. Met thermohout duidt men aan dat het hout (veelal alder of espen hout) een thermobehandeling heeft ondergaan, waardoor het hout een donkere kleur krijgt, gladder en zachter aanvoelt. Een sterk bijkomend voordeel van thermobehandeld hout is dat het ook veel minder vocht opneemt waardoor nog amper tot geen blijvende water- of zweetkringen zichtbaar zijn op het hout.

Thermobehandeling is een gepatenteerd procedé ontwikkeld door een conglomeraat van Finse houtverwerkende bedrijven. Men werkt voornamelijk met dennenhout maar ook andere houtsoorten zoals populierenhout dat men een hittebehandeling (hitte en stoom) laat ondergaan. Daardoor wordt dit weinig duurzame hout tot een zeer duurzaam en stabiel product omgevormd. Alle voedingsstoffen verdwijnen door dit procédé uit het hout, zodat het niet meer aantrekkelijk wordt voor schimmels en ongedierte en zo de duurzaamheid van het hout aanzienlijk verhoogt.

Wat is thermowood nu werkelijk? Wat zijn de voordelen van thermohout? Wil je het met eigen ogen zien en eens voelen, kom dan gerust eens langs in onze toonzaal. We hebben heel wat stalen en showroommodellen in verschillende uitvoeringen te bezichtigen.

Wie géén thermobehandeld hout verkiest is zeker niet verloren. Laat je daarom vooraf adviseren welke houtsoorten nog mogelijk zijn en op welke manier je best de sauna onderhoud.

In dit artikel kan je alvast meer lezen over de meest gekozen houtsoorten of waarom hout in de saunacabine nu zo belangrijk is , ontdek je hier.

Espen vs ThermoEspen

#sauna #saunabank #saunazitbank #water #zweet #kringen #vlekken #saunatextiel #thermohout #behandeling #onderhoud #houtsoort #saunahout

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info