Winkelmandje

Spa > hoeveel verbruikt een jacuzzi per jaar?

Verbruik jacuzzi per jaar

Wel, hier zijn ze: de feiten! En hiervoor baseren wij ons niet simpelweg op wat eigen gok- en telwerk. Neen, de cijfers die volgen zijn gebaseerd op metingen van het TÜV, een officiële onafhankelijke instantie die in opdracht van HOTSPRING enkele testen gedaan heeft.

Voor de eerste test werd het model ARIA uit de Highlife collectie van HOTSPRING gebruikt. De spa werd in een gecontroleerde omgeving geplaatst met een vaste temperatuur van +/- 15 graden. De spa werd 3x per week aangezet gedurende 20 minuten. Dit kan je dus vergelijken met een normaal gebruik van de spa.

Uitgaande van deze situatie had de ARIA spa een energieverbruik van 42,75 kWh per week. Dit komt neer op een verbruik van 2.223 kWh per jaar. We hanteren een energieprijs van 0,22eur / kWh. Dit komt bijgevolg neer op een totale energiekost van 489,06 EUR per jaar.

Opgelet: Gebruik jij de spa elke dag 1 à 2 uur? Of woon je in het hoge Noorden en zakt de temperatuur gedurende de wintermaanden ruim onder het nulpunt? Dan kan je jaarlijks energieverbruik hoger liggen. Maar omgekeerd gaat de redenering ook op. Gebruik je de spa slechts 1 keer per week? Of woon jij in Spanje en schommelt de temperatuur altijd rond de 20 graden? Dan is je energieverbruik lager dan in de berekening hierboven.

Voor een tweede test werd het model Jetsetter uit de Highlife collectie gebruikt. Dit is een 2-3 persoonsmodel. Gezien deze spa kleiner en compacter is, is het energieverbruik lager, namelijk 35 kWh per week. Dit komt neer op een jaarlijkse energiekost van 402 EUR per jaar.

Voor beide testen ontvingen wij als HotSpring dealer een officieel energiecertificaat bij. Wil je dit certificaat in detail doornemen? Wij helpen je graag verder.

Energieverbruik jacuzzi

Wij bij Glow Wellness zijn ons bewust dat er online veel beweringen circuleren over het energieverbruik van spa’s. Wil je zeker zijn dat wat een bepaalde aanbieder beweert, overeenkomt met de realiteit? Vraag dan gerust het energiecertificaat op of vraag door om erachter te komen waarop de bewering gestaafd is of welke berekeningsmethodiek gehanteerd werd. Ga niet zomaar af op een bepaald bedrag zonder onderliggende redenering. Het kan ook interessant zijn om eens te vragen naar de energiebesparende kwaliteiten of eigenschappen van de spa. Ons merk HOTSPRING besteedt al jaren enorm veel tijd aan het ontwerp van de spa’s net met de bedoeling deze zo energie-efficiënt mogelijk te maken.

Hot Spring Highlife 2019 Vanguard Alpine White Teak Lifestyle Night Couple

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info