Winkelmandje

Spa > Mijn spa droogzetten, ja of neen?

Het hele jaar door kan je gebruik maken van jouw spa. In de zomer kan het een verfrissend gevoel geven, in de winter dan weer een verwarmend effect. Eens je kennis hebt gemaakt met de hydromassage van jouw Hot Spring Spa, zal je wellicht jaar in jaar uit willen genieten.

Toch merken we dat mensen vaak de voorkeur geven aan het nuttigen van hun spa, alleen in de zomer of alleen tijdens de wintermaanden. Welke voorzorgen moet je nemen in die periode dat je géén gebruik maakt van jouw spa?

Ik maak géén gebruik van mijn spa in de zomermaanden.

HSS Highlife 2014 Jetsetter Creme POV 01

Heb je naast jouw spa een zwembad of ben je in de zomermaanden vaak niet thuis, dan kan het zijn dat je verkiest de spa af te leggen tijdens de zonnige maanden. Op dat moment is het belangrijk om de spa op een juiste manier te laten leeglopen en droog te zetten. Wij adviseren om bij het laatste water nog eens een dosis jet clean toe te voegen en vervolgens de stappen te volgen voor het leeg laten lopen van jouw spa. Terwijl je hiermee bezig bent, kan je eveneens de kuip eens oppoetsen en de cover behandelen. Na een reiniging van de filters kan je deze bij voorkeur stockeren op een droge plek.

Laat je liever nog een groot onderhoud uitvoeren door onze technieker, neem dan contact en we maken een afspraak. Hiervoor laat je de spa gevuld.

Ik maak géén gebruik van mijn spa in de wintermaanden.

Hot Spring Highlife Envoy 2019 Alpine White Walnut Lifestyle Snow 09

Tijdens de wintermaanden raden we af om jouw spa niet zomaar uit te zetten. Jouw Hot Spring Spa is zodanig ontworpen dat het bad het hele jaar door in elke klimaat kan worden gebruikt, zelf wanneer de buitentemperaturen onder -12°C gaan.

Bij koud weer zal de spa wel net iets meer energie verbruiken aangezien de verwarming vaker ingeschakeld wordt. Als extra voorzorgsmaatregel kan je de plaat van het technisch compartiment extra gaan isoleren met isolatiemateriaal.

Je kan ook hier de spa laten leeglopen, hou er zeker rekening mee dat er geen water meer in de leidingen bevindt, die zou kunnen bevriezen en schade aanbrengen. Neem contact mocht je ons willen inschakelen om jouw spa winterklaar te zetten.

Ons advies.

Geniet van jouw spa het hele jaar door. Zo blijven de leidingen in gebruik, geen kans op vorstschade, en jouw spa staat steeds klaar om er gebruik van te nemen. 100% genieten.

Meer weten over het leegmaken van jouw spa om het water te vernieuwen? Lees hier verder.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info