Winkelmandje

Spa > Wat is een superchloreren?

Superchloreren of ook 'schokbehandeling' genoemd, is een proces waarbij aanzienlijke hoeveelheden sneloplossend ontsmettingsmiddel toegevoegd worden (bij voorkeur 'dichloor') om niet- filtreerbaar organisch afval te oxideren en chloor- en broomamines te verwijderen.

Mogelijk moet je de spa wekelijks of maandelijks superchloreren (anderhalve theelepel dichloor/950 liter) of de spa een schokbehandeling geven (vier soeplepels mps/950 liter) voor het door u gekozen ontsmettingsprogramma.

Als het chloor gedurende 24 tot 48 uur stijgt tot 3 ppm, wordt een teveel aan afvalstoffen en chloramines uit het water verwijderd. Natriumdichloor is 6 keer sterker dan MPS en wellicht meer aangewezen voor de wekelijkse schokbehandeling als de spa door veel personen gebruikt wordt.

Na het superchloreren moet je de afdekkap van jouw spa minstens 20 minuten geopend laten zodat de oxidatiegassen kunnen ontsnappen.

Door de schokbehandeling (geen dagelijkse ontsmetting) kunnen hoge concentraties ingesloten oxidatiegas ontstaan, die de onderkant van de vinyl afdekking kunnen verkleuren en aantasten. Dergelijke schade wordt beschouwd als een verkeerd gebruik van chemicaliën en wordt niet gedekt door de beperkte garantie.

Wacht altijd tot de concentratie vrije chloor gedaald is tot minder dan 3 ppm voordat u uw spa gebruikt.

Meer weten over het onderhouden van jouw spa? Lees hier gerust verder. Denk tevens aan het onderhouden van jouw filters voor een optimaal en schoon water.

Laat hier jouw bericht na

Laat bericht na

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info