Winkelmandje

spa > wat kost een jacuzzi?

Jacuzzi’s vind je in alle prijsklassen. Glow Wellness verdeelt reeds sinds 1994 het wereldwijd meest verkochte merk HotSpring Spa. De initiële kostprijs van een HotSpring start vanaf 7.375 EUR btw incl. en gaat tot + 25.450 EUR btw incl.

De initiële vs. de totale kostprijs van een jacuzzi

Wij schrijven heel bewust “initiële kostprijs”. Dat is de prijs die je betaalt op het moment dat je de jacuzzi koopt. Je hebt namelijk daarnaast ook zoiets als de “totale kostprijs” van een jacuzzi. Dat is de prijs die je besteedt aan je jacuzzi over de volledige levensduur van het toestel. De totale kostprijs omvat dus naast de initiële kostprijs ook de elektriciteitskosten, de onderhoudskosten en de ev. service- of reparatiekosten (die verminderen naarmate je garantietermijnen langer zijn, de kwaliteit van je spa hoger is, enz.).

Waarom maken we dit verschil? Wel, omdat het wel eens kan voorvallen dat een jacuzzi met een initieel lagere kostprijs op lange termijn een gelijke of zelfs hogere totale kostprijs heeft dan een spa met een hogere initiële aankoopprijs. Hoe dat precies kan, leggen we je in detail uit in dit artikel.

Factoren die de initiële kostprijs van een jacuzzi bepalen

Samengevat zijn er drie factoren die een antwoord geven op de vraag “Wat kost een jacuzzi (initieel)?”.

Deze eerste factor is de massage van de jacuzzi, en meer specifiek de therapeutische waarde van die massage. Die wordt bepaald, niet zozeer door het aantal jets, maar door de variëteit aan jets. Je kan het vergelijken met de massagetechnieken van een kinesist of therapeut. Oefent hij gedurende één uur continu dezelfde drie massagetechnieken uit op je rug? Of wisselt hij elke 5 minuten en laat hij je maar liefst 12 massagesensaties ervaren in één uur? Beide kunnen plezant zijn en deugd doen. Echter, ben jij op zoek naar een professionele massage mét therapeutisch effect, dan kies je voor de eerste optie.

Zo hebben de spa’s uit onze toplijn, Highlife, de grootste variëteit aan massagejets en bieden ze dus ook de beste therapeutische hydromassage. De spa’s uit onze comfortlijn, Limelight, en uit onze instaplijn, Hotspot, zijn dan weer iets monotoner als het aankomt op de massage. Bepaalde massagejets, zoals de gepatenteerde Moto-massage die uit twee bewegende massagestralen aan weerszijden van je ruggengraat bestaat, zijn bijvoorbeeld ook enkel beschikbaar bij de spa’s uit de toplijn.

Een tweede factor die de prijs van een jacuzzi bepaalt, is de manier waarop de jacuzzi geïsoleerd is en welke voorzieningen er al dan niet getroffen zijn om het energieverbruik minimaal te houden. Elke spa uit de toplijn, de Highlife collectie, is bijvoorbeeld uitgerust met een circulatiepomp dat ervoor zorgt dat het water continu circuleert en zo verwarmd en gefilterd wordt. Een spa uit de instaplijn, de HotSpot collectie, heeft deze circulatiepomp niet. De volledige jetpompen zullen er elke 6 à 8 uur aanslaan om het water te laten circuleren. Natuurlijk vraagt deze tweede optie meer energie. Wat betreft het isolatiemateriaal zijn er daarnaast ook nog verschillende opties. Met isolatiemateriaal bedoelen wij het materiaal dat zich tussen de jacuzzikuip en de buitenafwerking bevindt en zo energieverlies in de koude wintermaanden voorkomt. De materiaalkeuze én de hoeveelheid materiaal die gebruikt is voor de isolatie van de spa, bepaalt de energiezuinigheid én de prijs van de spa. Beter geïsoleerde spa’s zullen meestal een hogere aankoopprijs hebben.

De derde en laatste factor die bepaalt hoeveel een jacuzzi kost, is de filtercapaciteit. De filtercapaciteit bepaalt hoeveel tijd en energie jij later als spa-eigenaar zal moeten investeren in het onderhoud van het spa water. De jacuzzi’s uit de toplijn hebben bijvoorbeeld 4 tot 5 Tri-X filters uit kunststof (wat een lange levensduur van de filter garandeert). De jacuzzi’s uit de instaplijn, HotSpot, hebben één grote papieren filter.

Als je meer wil weten over de jaarlijkse kostprijs van een jacuzzi, lees dan dit artikel.

Elke dag beter

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info