Winkelmandje

Spa > hoeveel kost een jacuzzi per jaar?

Naast de aankoopprijs, zijn er ook jaarlijkse kosten verbonden aan het bezitten van een jacuzzi. Wij gieten ze voor jou graag in een duidelijk, transparant overzicht. Zo weet je wat je kan verwachten én kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Niet dat we je natuurlijk willen afschrikken met dit overzicht. 😊 Een spa bezitten is iets fantastisch en biedt je tal van voordelen én fun! Maar wij bij Glow Wellness vinden het ook zeer belangrijk en noodzakelijk om open te communiceren over de jaarlijkse kosten die volgen als die HOTSPRING eenmaal een plekje heeft in jouw tuin of op jouw terras.

Stroomverbruik jacuzzi – elektriciteitskosten

Allereerst zijn er de elektriciteitskosten van een spa. Voor een groter model (4-5 persoonsjacuzzi) moet je rekenen op 450 euro per jaar, uitgaande van een normaal gebruik van de spa (3 x per week 20 minuten jets aan). Voor een kleiner model (2-3 persoonsjacuzzi) is dit eerder 400 euro per jaar. Wil je het stroomverbruik van je jacuzzi minimaliseren? Dan raden wij je aan om je goed te bevragen bij de aankoop van een spa. Vraag bijvoorbeeld het energiecertificaat op van de spa en vraag naar de berekeningsmethode die gehanteerd werd. Je kan ook vragen om het isolatiemateriaal te zien. Check eens waar in het design van de spa rekening gehouden werd met energie-efficiëntie. Bij HOTSPRING is dit één van de meest belangrijke pijlers waarop het spa-ontwerp gebaseerd is.

Meer weten over hoeveel een jacuzzi verbruikt per jaar? Lees dan zeker dit artikel.

Jacuzzi onderhoud – kosten

Naast de elektriciteitskosten van een spa, zijn er ook onderhoudskosten. De kostprijs hiervan is afhankelijk van de waterbehandelingsmethode die je kiest voor je spa. De ene methode is namelijk al duurder dan de andere. Stel: je kiest voor het Freshwater Salt systeem, de meest gekozen optie bij een HOTSPRING spa. In dat geval koop je 1x per jaar een 3-pack aan met daarin 3 cartouches. Dit kost 395 euro. Daarnaast heb je nog 1 kalkzak (59 euro) en 1 zoutzak (39 euro) nodig.

Kies je voor een andere waterbehandelingsmethode, bijvoorbeeld chloorgranulaat? Dan bezorgen wij je met plezier een gedetailleerd overzicht van de onderhoudskosten op jaarbasis. Lees er hier alvast meer over.

Geen zin om zelf het onderhoud te doen? Wij bieden ook de mogelijkheid aan om het onderhoud van jouw spa thuis te komen uitvoeren.

Kosten van water verversen

De kosten van het verversen van het water zijn het laagst. Pak bijvoorbeeld het model ENVOY uit de Highlife collectie van HOTSPRING. Dit bevat 1.500 euro. Een liter leidingwater kost 0,005 euro*. Een refill kost dus 7,5 euro. Stel je doet dit elke 3 maanden (wat voorgeschreven is bij een jacuzzi die je behandelt met chloorgranulaat), dan betaal je per jaar 30 euro.

Hot Spring Limelight 2018 Flair Alpine White Espresso Lifestyle Group 002

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info