Winkelmandje

spa > bescherm jouw spa en cover tegen het Belgische weer

Het is voor velen onder ons intussen duidelijk dat we onze huid moeten beschermen bij het genieten van de eerste zonnestralen, en net nog meer tijdens hete zomermaanden. Ook onze jacuzzi verdient wat extra aandacht tegen de steeds hevigere zonnestralen. Om de duurzaamheid van onze spa te garanderen geven wij bij Glow alvast volgende tips:

Voldoende smeren.

We adviseren om de buitenzijde van de cover voldoende te behandelen met cover shield. Deze vormt een beschermende laag op uw spa cover die het vervagen van het vinyl tegen gaat. Daarnaast is het een extra bescherming tegen vlekken en vuil. Herhaaldelijk gebruik verhoogt de water afstoting en zal langer de glans en soepelheid van de afdekkap behouden.

Hou rekening met weerkaatsende zonnestralen.

Hou rekening met zonnereflectie bij het plaatsen van jouw spa. Hou er rekening mee dat zonnestralen kunnen weerkaatsen in grote ramen, waardoor de overmatige warmte schade kan veroorzaken. Een juiste plekje in jouw tuin of op terras is alvast een eerste goede stap.

Extra bescherming.

Een extra bescherming van jouw spa kan ook met een aangepast zeil. We hebben twee modellen beschikbaar. De beschermhoes met een korte of met een lange rok.

Deze eenvoudig te gebruiken hoes beschermt jouw spa zowel tegen zon, als tegen zure regen. De hoes is vervaardigd van polyester, en is beschikbaar in meerdere afmetingen. Dankzij de rijgkoord zal je de hoes mooi rondom jouw spa kunnen aanspannen. Gezien dit een maatproduct is, is deze niet altijd voorradig, doch vlot verkrijgbaar. Zeker een aanrader om van bij het begin aan te schaffen!

Een laatste tip.

Hoewel er vaak spa-gebruikers verkiezen om de spa in de zomer of in de winter helemaal leeg te laten, blijven we het toch belangrijk vinden om de spa jaar in jaar uit gevuld te laten. In de winter kan het vriesweer zorgen dat water dat in de leidingen blijft staan gaat bevriezen. In de zomer kan er eveneens kans zijn op schade door de hevige warmte. Welke voorzorgen je kan nemen terwijl je op verlof gaat, kan je in dit artikel verder lezen.

Tips en weetjes hoe je spa optimaal inzet in zomer en winter kan je per seizoen nalezen.

Hot Spring Highlife vanguard 2019 Brushed Nickel Cover Lifestyle 01

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info