Winkelmandje

spa > jacuzzi in de zomer: kan het?

In de zomermaanden krijgen we regelmatig de vraag of je een HotSpring jacuzzi ook kan gebruiken om af te koelen op zwoele zomeravonden. Het antwoord is kort maar krachtig: absoluut ja! Je kan de HotSpring als een soort mini zwembad gebruiken om je te verfrissen als de temperaturen weer de hoogte in gaan.

Jacuzzi afkoelen

De normale temperatuur van een HotSpring is 39 graden in de wintermaanden. Lekker warm wanneer je anders zit te bibberen van de kou, maar absoluut niet de temperatuur die je op hete zomerdagen wil. Geen probleem, want je kan die temperatuur heel eenvoudig via de bediening verlagen tot 26 graden. Dat komt overeen met de gemiddelde temperatuur van een zwembad, die meestal tussen de 25 en 28 graden ligt. Waar de HotSpring dus lekker voor een gezellige warmte in de winter zorgt, kan deze net zo makkelijk voor heerlijke verkoeling in de zomer zorgen.

Bijkomende tips

Nog een extra tip om het water sneller af te koelen, is om de cover van de HotSpring open te laten. Deze cover is net gemaakt om het water op temperatuur te houden, dus laat hem gewoon open liggen zodat je nog sneller kan genieten van de verfrissing in je HotSpring. Meer weten over de werking van een jacuzzi, lees hier gerust even verder.

Ben jij een gebruiker van het Fresh Water Salt systeem, dan is deze tip zeker ook niet onbelangrijk: De ideale temperatuur voor het Freshwater Zout systeem is 35°C. Lager dan de aangewezen temperatuur zal het systeem niet voldoende chloor genereren en zal het chloorniveau manueel moeten gecontroleerd worden dmv de teststrips en indien nodig, aangevuld worden met chloor granulaat. Vanaf het moment dat je de temperatuur terug boven de 35°C gaat sturen, zal je merken dat het systeem de productie weer volledig gaat overnemen.

>> Nu we nog meer buiten-leven, kan deze link jou misschien wel ook aanspreken. Veel plezier!

Hot Spring Hot Spot 2014 Tempo Lifestyle Pearl Espresso 45

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info