Winkelmandje

Sauna > Enkele gunstige effecten van sauna.

Een koude en natte herfstdag… Hunkeren naar een beetje warmte… Een kwartiertje in de sauna helpt u er weer helemaal bovenop te komen! Een sessie in een Finse sauna heeft niet alleen een positief effect op uw geest. Het heeft ook een geweldige uitwerking op ons lichaam en onze gezondheid!

Elimineer giftige stoffen in het lichaam.

De sauna werkt op basis van hete lucht en koud water. Door de felle opwarming van uw lichaam, openen de poriën van uw lichaam zich. Hierdoor gaat u zweten en worden alle giftige afvalstoffen en andere ziektemakers uit uw lichaam gezuiverd. Tevens zorgt de sauna voor een betere doorbloeding waardoor uw huid van binnenuit gereinigd wordt! Lees hier meer over de werking van een sauna.

Verhoogt jouw weerstand.

Door de warme temperatuur in een Finse sauna wordt uw lichaamstemperatuur ook opgewarmd. Hierdoor helpt de sauna u virussen, bacteriën of parasieten in het lichaam te doden. U komt dus gezond en helemaal gezuiverd terug uit uw sauna wellness beurt!

GLOW comfort

Een mooie en gezonde huid.

Meerdere malen per week gebruik maken van een sauna zorgt voor een stralende huid! Door het zweten raken huidschilfers los van het lichaam. Hierdoor wordt er telkens opnieuw een vernieuwde huidlaag gevormd. Zo voelt de huid na een saunabeurt soepel en zacht aan. Tevens verbetert de elasticiteit en de huidstructuur aanzienlijk na elke sessie door het vele transpireren.

Sterker immuunsysteem.

De blootstelling aan hoge temperaturen in een sauna zorgt ervoor dat het immuunsysteem geactiveerd en versterkt wordt. Hierdoor ontstaat er een productie van witte bloedcellen en antilichamen waardoor u beter bestand bent tegen ziektes en temperatuurschommelingen.

Relax, en ontspan jouw spieren.

Gespannen spieren? Dan is de sauna de oplossing voor u! Door de hoge temperaturen worden jouw spieren en gewrichten opgewarmd. Hierdoor zal de spanning dankzij de sauna aanzienlijk verminderen. Bovendien heeft zo'n aangename sessie een pijnstillend effect. Denk maar aan die pijnlijke rug na een harde werkdag…

Gewichtsverlies als mooie extra.

Terwijl u geniet van een heerlijke sauna, worden er 300 tot 500 calorieën verbrand in een sessie van 15 tot 20 minuten. Dit kan vergeleken worden met één à twee uur wandelen of een uur intensief sporten. Zeg nu zelf, genieten in uw eigen privesauna is toch het leukst?!

Ben je overtuigd en wil je een sauna bij jouw thuis?

Om te verzekeren dat we jou in alle rust kunnen ontvangen en onbeperkt tijd geven om jouw droomsauna vorm te geven, nodigen we je graag uit om onze toonzaal op afspraak te bezoeken. Breng gerust al plannen met afmetingen en/of fotomateriaal mee van de huidige situatie.

Wil je eerst nog meer informatie bekomen, kan je hier verder lezen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info