Winkelmandje

spa > Wat moet ik voorzien om een Hot Spring Spa te installeren?

Het antwoord op deze vraag is best eenvoudig. Om te genieten van een Hot Spring Spa bij jouw thuis zijn vier zaken noodzakelijk:

1. Alles begint met voldoende ruimte en een stevige ondergrond.

Een spa is in feite gemaakt om buiten te plaatsen, maar kan evengoed binnenshuis worden geplaatst.

De beschikbare ruimte zal mede bepalend zijn voor de juiste keuze van jouw spa. De afmetingen vermeld in onze omschrijvingen bij elk model, zijn telkens de grondmaten. Extra 'bestrating' rondom de spa is altijd handig voor het plaatsen van het trapje, of om de cover zijdelings te openen.
Daarnaast houd je best rekening met een extra 20 tot 70 cm daar waar de cover komt te rusten bij gebruik van de spa. Het aantal cm's is afhankelijk van welk coversysteem wordt gekozen.

De spa rechtstreeks op het gras plaatsen, raden we ten stelligste af. Een betere ondergrond is een stevige, harde en vlakke ondergrond zoals bv een betonnen plaat van 20 cm of een te vergelijken sterke basis. Tenslotte gaat het gewicht van een gevulde spa al snel naar de 400 à 450 kg /m2.

2. Elektrische aansluiting.

Al onze spa's werken op 'gewone elektriciteit'. Geen goten te graven om een zwaardere kabel te leggen bij ons!
Een stroomkabel van 3x 2,5 mm2 volstaat en komt bij voorkeur rechtstreeks uit de zekeringskast. Bij levering is deze kabel niet standaard door ons voorzien. Voor de lengte van de kabel informeer je best waar de kabel juist moet aangesloten worden in de technische ruimte van onze spa's. Aangezien de jacuzzi's van Hot Spring Spa op hun volledige bodem rusten, mag de kabel geenszins onder de spa uit de grond komen.

Wel is het nuttig om te kijken naar de nodige stroomsterkte. Deze kan variëren van 16 tot 25 ampère.

Meer info over het verbruik van jouw spa, vind je in dit artikel.

3. Water!

Bij het plaatsen van jouw spa door onze medewerkers, vullen we de spa met behulp van jullie tuinslang. Zorg dat deze ook aanwezig is, bij voorkeur aangesloten op het stadswater. Op die manier zijn de waarden van het water reeds voor een groot stuk op peil.
Het weglaten van het water kan met het kraantje onderaan op de sokkel van de spa. De spa loopt langzaam leeg. Het water kan je ook leiden naar een afvoerputje door er opnieuw de tuinslang op aan te koppelen. Het water bevat productresten van de waterbehandeling, deze kunnen schadelijk zijn voor fauna en flora.
Weinig geduld? Dan is er nog de truc met de dompelpomp. :)

4. Last but not least: Me-Time!

Heb je bovenstaande voorzieningen voorhanden, én heb je de juiste spa kunnen kiezen dan heb je met enkele minuten de nodige me-time om volop te gaan genieten van de vele Hot Spring Spa-momenten!

Wil je meer weten over hoe een jacuzzi werkt of wat een spa jouw kost? Geen lezer, kom dan gerust eens langs naar onze toonzaal te Kortrijk, we vertellen er jou graag alles over!

Technische voorziening HSS

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info